Galerie

Marijn van Kreij - Riffs and Variations

08.09.12 - 14.10.12

Galerie Paul Andriesse toont van 8 september tot en met 14 oktober nieuw werk van Marijn van Kreij (1978, Middelrode) in de tentoonstelling Riffs and Variations. De titel verwijst naar de series die het oeuvre van Van Kreij al langere tijd richting geven. Terugkerende elementen daarbinnen zijn bijvoorbeeld de envelop-patronen, het (zwarte) vierkant en de Nirvana tekeningen. Van Kreij’s werk draait om associaties en ‘kopieën’ en in deze nieuwe tentoonstelling, die opgevat kan worden als een totaalinstallatie, presenteert hij de verschillende motieven in een zorgvuldige selectie van variaties en combinaties. Er zullen o.a. enkele nieuwe collages op groot formaat te zien zijn en schilderingen gebaseerd op details uit late Picasso schilderijen. Nog nadrukkelijker dan voorheen wil de kunstenaar in deze tentoonstelling de toeschouwer betrekken bij de totstandkoming van het werk en de gedachten en handelingen die daarmee verbonden zijn.

 


Van Kreij studeerde van 1999 tot 2003 aan de Akademie voor Beeldende Kunst St. Joost in Breda en in 2005 en 2006 aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In 2004 won hij de basisprijs Prix de Rome en in 2006 de Uriot prize. In 2011 stelde hij de tentoonstelling The Passenger samen bij Galerie Paul Andriesse. In deze tentoonstelling combineerde hij eigen werk met werken van verschillende generaties kunstenaars die in zekere zin een relatie kenden met zijn eigen praktijk en ideeënwereld. Eind 2011 opende in Museum De Hallen in Haarlem zijn solotentoonstelling How to Look Out waarbij ook een gelijknamige publicatie verscheen met daarin bijdrage van Nickel van Duijvenboden en Xander Karskens. Momenteel is bij Galerie Waalkens in Finsterwolde, de door hem samengestelde tentoonstelling The Only Rule is Work te zien.

 

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling en documentatie, gelieve contact op te nemen met de galerie: info@paulandriesse.nl