Galerie

Antonietta Peeters - Nieuwe schilderijen

14.12.13 - 18.01.14

Galerie Paul Andriesse toont van 14 december 2013 tot en met 18 januari 2014 werk van Antonietta Peeters. Deze nieuwe kleine schilderijen houden sterk verband met de werken uit haar vorige  tentoonstelling. Waren de werken toen groot van formaat en was er vaak een repeterende landschappelijke  vorm te zien, nu zijn de werken kleiner en is er meer variatie en onderscheid binnen de vormen. In deze nieuwe schilderijen zijn de verschillende materialen linnen, jute en katoen duidelijk zichtbaar. De verdelingen die in de werken aanwezig zijn komen helder en strikt over maar zijn tegelijkertijd  beweeglijk en natuurlijk van karakter.

 

De bladvormen zijn opgebouwd vanuit een verticale middenas waarop het werk gespiegeld is. Het werkproces zorgt er voor dat de symmetrie doorbroken wordt. Deze bladervormen vormen een soort balancerende fragiele plant. De tastbaarheid en het sculpturale karakter vormt een eenheid met de werktekening en het schilderij. Terwijl er door de uitstaande gestikte zomen schaduwen binnen het schilderij ontstaan, worden de zijkanten soms mee geschilderd om het contrast tussen het platte vlak en de plasticiteit te benadrukken. Hierdoor worden de schilderijen ook benaderd als objecten. Sommige werken zijn rauw, andere meer gelaagd geschilderd. Het kijken naar de schilderijen van Peeters is als een blik in het eindeloze.

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling en documentatie, gelieve contact op te nemen met de galerie: info@paulandriesse.nl